September, 2019

lør21sep10:30lør12:30Produsentkurs med Helle Levang Moum10:30 - 12:30 Kongsbakken videregående skole, Skolegata 16, Tromsø

more

Detaljer

Foto: Antti Bjørn. Fra generalprøve på «Mormor danser», premiere 23. okt. 2017.

Produsentkurs for nordnorske dansekunstnere

Å gå inn i et prosjekt er litt som å dra på tur inn i en ukjent skog. Spørsmålet er: Har du lyst til at folk skal kunne si etter at prosjektet er ferdig «Det var en fin tur»?

På kurset har jeg i samarbeid med medlemmene i FNND lyst til å undersøke en hypotese jeg har om prosjektledelse:

Vi trenger å lage ei bru mellom det dansekunstnere lærer av- og i den skapende prosessen og det som trengs i arbeidet med å lede et prosjekt. Hvordan oversette holdninger og kunnskap fra det skapende arbeidet til det administrative arbeidet?

Med nordnorske dansekunstnere mener jeg d ansekunstnere som ofte må gjøre mye sjøl.
På kurset vil vi ha særlig fokus på hvordan vi kan gjøre det gøy for oss sjøl å skifte hatt mellom å være koreograf/danser/pedagog til å bli administrator/produsent/regnskapsfører. Og, for ikke å glemme det – tilbake!

Kurset vil være i form av en samtale. Kanskje vi gjør noen (fysiske) øvelser og har en god, gammeldags idémyldring? Forbered gjerne noen spørsmål eller tema du ønsker å snakke om.

Enten du er danser, pedagog, leder av studio/kulturskole/festival eller koreograf. – Hvis du har lyst til å gjennomføre et prosjekt, eller har mye erfaring med prosjektledelse og ønsker å bli mer bevisst hvordan akkurat du gjør det, så er dette et kurs for deg!

Om kursholderen Helle Levang Moum

Jeg har vokst opp i Tromsø. Mine første danselærere var pappa (swing på stuegulvet), Sally Parkinson og Ann Rudge. Etter det studerte jeg på Laban Centre og Alvin Ailey. Jeg har jobbet som danser i Oslo, Brønnøysund, Tromsø, Hammerfest og Barentsregionen. Jeg har vært så heldig å få lov til å danse i Tromsø Danseteater og Stellaris DansTeater, både før jeg ble utdannet og etter. Jeg har undervist barnedans, jazz og moderne på begge kompaniene sine kveldsskoler. I Stellaris var jeg den første i en lang rekke av Ungkoreografer. Jeg har koreografert 4 forestillinger, (hvorav 3 helaftens). Jeg har mottatt Ungkunststipend fra FINN og var med i Barents Dansråd i to runder. Jeg satt lenge i styret i FNND og var styreleder i en periode. I 2000 flytta jeg til Oslo og i 2004 startet jeg, pga begynnende slitasjegikt, å jobbe som produsent for dans. Parallelt med dette har jeg utviklet og undervist forskjellige Verksted i kreativ dans i DKS, fra 2008 og til dags dato. Jeg har hatt fast jobb som produsent på Dansens Hus i Oslo i en periode. Men, valgte å gå tilbake til frilanstilværelsen fordi jeg har mer lyst til å være min egen produsent.

Jeg kommer til Tromsø med en oppsøkende forestilling for eldre og de med demensdiagnose: «Mormor danser». Den skal spilles på sykehjem i regi av Den kulturelle spaserstokken i perioden 17. – 19. september .
Jeg er både utøver i- og koreograf og produsent for forestillingen.
Jeg ser frem til å møte dere og dele erfaringer!

For å lese mer om meg og mine målsetninger går til:
https://hlmproductions.weebly.com

Tid

(Lørdag) 10:30 - 12:30

Sted

Kongsbakken videregående skole

Skolegata 16, Tromsø

Leave a Comment

X