PRODA under DanseFestival Barents

Velkommen til PRODA under Dansefestival i Hammerfest i november. Det blir masse flott program, deriblandt PRODA fredag- søndag.

Fredag fra 10.00-12.00 blir det workshop med Catharina Vehre Gresslien med repertoar fra Ingunn Bjørnsgaards forestilling Notes on frailty.

Lørdag fra 09.30-11.30 blir det gjensyn med Th´Line og stereotype mixing.

Søndag fra 10.00-11.15 blir det yoga med Magnus Myhr.

Mer info om kunstnerne/ klassene:

Catharina Vehre Gresslien (født 1986) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (BA i moderne- og samtidsdans) og har siden 2009 jobbet med koreografer og kompanier som Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Nagelhus Schia Productions, Janne-Camilla Lyster, Stian Danielsen, Hege Haagenrud, Ina C. Johannessen, Kristin Inao, Lise Tiller, Gull Øzger og Ida Wigdel.

Hun har vært tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt siden 2013, et samarbeid av stor betydning for hennes utvikling som medskapende utøver. Under Barentsfestivalen spiller de forestillingen ”Notes on frailty”, og workshopen vil inneholde både repertoir fra denne, samt improvisasjonsoppgaver fra prosessen.

Stereotypemixing 

Kjønn, status og posering er stikkord for denne workshopen. Vi tar utgangspunkt i stereotypiske karakterer og skikkelser, og gjør oss kjent med det fysiske språket deres. Når vi har gjort oss bevisst denne fysikken og dens potensielle makt kan vi vri og vende på karakterene og mixe sammen de som utfordrer hverandre.

Th’Line ble etablert i 2006 og drives av dansekunstnerne Kristina Wallace og Ida Wigdel, begge utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og ansatt i Skuespiller-og Danseralliansen siden 2017. Konfrontert av kapitalismen, sosiale medier og maktoverskridelser drar Th’Line fokuset på kropp og image til det ekstreme. Kompaniet boltrer seg i alt av scenkunstens virkemidler og jobber med å blande det vakre og det stygge, det dumme og det kule om hverandre på konfronterende vis. En drivkraft i arbeidet er å leke med en absurd fysisk timing som oppstår når de blander teknisk avansert dans med det mer naive og hverdagslige. Deres neste premiere er duetten Anonymousse februar 2020.

Magnus Myhr (f.1985) er fra Klæbu og har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles. Magnus har praktisert yoga i 18 år, og de siste årene har han dykket ned i studier med sin lærer Tara Judelle og hennes Embodied Flow™. Han underviser hatha-yoga inspirert av Embodied Flow™, Anusara Yoga, Katonah Yoga og filosofiske tradisjoner fra øst og vest. Magnus takker sine lærere Tara Judelle, Elena Brower, Ally Bogard, Basia Lipska, Barbra Noh og Mindy Bacharach. Han har tidligere undervist yoga for Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans, samt på DansiT, Zenit, Leela Yoga og Ravnedans.

 Ta gjerne med egen matte, og evt. en yogablokk. 

X