top of page
  • FNND

BAREDANS 2021

BAREDANS 2021 er over for denne gang; en helg med strålende vær, dansekunst, seminar og PRODA. Årets tematikk handlet om hvordan vi forholder oss til naturen og økologi. Programmet var fylt med stedsspesifikke og utendørs forestillinger, filmvisninger, samt urpremiere av forestillingen Your Shadow av Kristina Gjems og Loan Ha i Stormen Konserthus.

Foto fra Your Shadow av Martin Myrvold

Sammen med SEKUNST arrangerte festivalen også fagseminaret Alkymi - Kunst og økologisk økonomi. Økonomi og kultur har lenge vært motpoler, men har begge røtter med opprinnelse i omsorg og pleie. Kultur kommer fra det latinske ordet colere som betyr å pleie og dyrke jorden med omtanke. Dagens økonomi har beveget seg langt vekk fra opprinnelsen av ordet oikosnomi som betyr å ha orden i hjemmet. Seminaret har fokus på å gjenforene kulturen og økonomien. Store deler av seminaret foregitt utendørs og vi var meget heldige med været!Foto fra fagseminaret tatt av Kasper Holgersen


Forumet arrangerte to PRODA klasser søndag 12.09 med Loan Ha og Kristina Gjems. Loan Ha hadde en moderne danseklasse med litt fart og spenning, mens Kristina Gjems ga oss et lite innblikk i hennes kunstneriske praksis. Vi samlet også medlemmene våre med deilig middag på Ohma, hvor vi endelig fikk tatt en ordentlig skål for tidligere styremedlemmer Åshild Thinn og Maria Landmark.


I tillegg spilte Mathilde Caeyers forestillingen LuxTempus utenfor Stormen Bibliotek hele helgen.

Foto fra LuxTempus tatt av Kasper Holgersen


Comments


bottom of page