top of page
  • FNND

Jenny Svensson

Dramatiker og dansekunstner Jenny Svensson har sammen med Rimfrost Produksjoner fått verkstedstøtte hos Dramatikkens Hus til prosjektet "Om tiden og vannet" - en scenetekstlig remiks av Andri Snær Magnussons bok med samme titel.


Prosjektet er initiert av Rimfrost Produksjoner (Kristine Myhre Tunheim skal ha regi) og er tidligere støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Dramatikkens Hus, Davvi - Senter for scenekunst og Dramatikkens Hus.


Tema i teksten omhandler klimaproblematikken. For å gjøre dette store og komplekse temaet kunstnerisk interessant, skal Jenny og Rimfrost å angripe tematikken fra en vinkel som åpner et refleksjons- og friksjonsrom. De ønsker å yte motstand mot skammen og apatien gjennom kjærlighet, overskudd, lyst og fasinasjon. De vil skape en tekst som inkluderer og vekker handlekraft. Svaret ligger kanskje i å lete etter et språk sammen. Eller i å dra på nach.


Jenny Svensson har også fått forprosjektstøtte fra Kulturrådet til prosjektet med arbeidstittel “Kropp i Protest”. Her skal hun samarbeide med Rebekka Brox Liabø, Her e æ, Fanny Bjørn og Courtney B. Ropp. Prosjektet tar utgangspunkt i undertrykkelse som kontoll av kropp (seksualitet, bevegelsesfrihet, bekledning, prevensjon, tilgang på vann og føde, osv.) og utforsker protest som en tilbaketakelse av kroppen, med offer av kropp som mulig konsekvens.


Spennende og viktige tema. Masse lykke til med arbeidet, vi gleder oss til å følge med på veien videre!0 kommentarer

Comments


bottom of page