top of page
  • FNND

Thomas of Norway

Thomas er for øyeblikket aktuell med to forestillinger: Familiar Stranger, som hadde premiere 26. august på Rambergstranda i Lofoten, og Holding Position, som skal ha premiere 29. september på Lofoten Kulturhus. Sistenevnte kommer også til DanseFestival Barents i november.

Foto fra Familiar Stanger av Øystein Voll


Familiar Stranger er en performance som utforsker det ukjente. I en verden fylt med både motstand og flyt med havet som scenerom, improviserer kroppen med hjelp av naturens egne krefter og strømmer. Om å la seg rive med, om å våge å la seg falle, samtidig med behovet for en visst kontroll.


Fakta:

Koreograf: Thomas of Norway

Danser: Thomas Voll

Bestillingsverk fra Fremmedart

Fra Holding Position tatt av Øystein Voll


Holding Position Med utgangspunkt i demens og Alzheimer utforsker danser og koreograf Thomas Voll et poetisk landskap hvor kroppslige erfaringer og refleksjoner får plass. Holding Position er en estetisk, lydlig og vakker duett om nære relasjoner, og når nære relasjoner gradvis opphører. «Med Holding Position ønsker jeg å utforske nye måter å formidle på, et nytt landskap i universet Thomas of Norway. Dette er første gangen jeg jobber med tekst og stemme, i form av intervjuer med pårørende som har mistet noen med demens. Dette materialet former alene utgangspunktet i lydbildet i forestillingen, og skaper et annerledes utgangspunkt for det koreografiske arbeidet mitt» Fakta: Koreograf: Thomas of Norway Dansere: Thomas Voll og Ellinor Staurbakk Komponist: Tine Surel Lange Dramaturger: Mette Myhr og Thomas Schaupp Lys: Lucjan Golas Co-produsent: Lofoten kulturhus Produsent: Dansearena nord Foto: Øystein Voll Med støtte fra: Kulturrådet Dansearena nord Lofoten kulturhus Figurteatret i Nordland Nordland fylkeskommune Vågan kommune Øksnes kommune Hurtigrutens hus - Vesterålen kulturhus

Co-produsent: Lofoten kulturhus

bottom of page